Skip to content

Team 10 gaat er vol voor!

Vrijdagavond, feestweek in Hillegom en team 10 (in afgeslankte vorm) is via de toeristische route onderweg naar Zoeterwoude voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Keurig op tijd meldden Lene, Natasja, Thomas en Arjan op de baan voor de eerste krachtmeting (Jasper was nog onderweg vanuit Delft en mistte daardoor deze wedstrijd, maar hij werd wel trouw op de hoogte gehouden van de vorderingen).

Zowel bij de heren als bij de dames was er zo nu en dan wat miscommunicatie waardoor er een shuttle gemist werd en beide eerste partijen verloren gingen, de herendubbel in drie sets en de damesdubbel in tweeën.

Dat liet het team natuurlijk niet over zijn/haar kant gaan en in de single werd orde op zaken gesteld. Thomas begon wat rommelig aan zijn eerste set, maar na de break op 11 punten vóór was het mooi geweest en met gemak trok hij vervolgens de partij in twee ruim gewonnen sets naar zich toe. Goed voorbeeld doet goed volgen zal Lene gedacht hebben, dat kan ik ook. En inderdaad, met overmacht won zij in twee sets haar single en zette het team op een 2-2 gelijkspel. Natasja heeft laten zien wat zij waard is. De eerste set won zij, waarna de tweede net aan verloren werd, maar in de derde set heeft ook zij de winst van de partij op haar naam geschreven. Hiermee was het team op een 3-2 voorsprong gekomen. Arjan had, helaas, geen antwoord op het spel van zijn tegenstander en moest in hem zijn meerdere erkennen, dus weer gelijkspel.

Thomas en Lene namen de eerste mix voor hun rekening en hadden geen enkel probleem met hun tegenstanders. Met Lene aan het net en Thomas achterin en de shuttles vlogen de tegenstanders om de oren. Nu kwam de druk op de schouders van Natasja en Arjan te liggen om de totale winst binnen te halen. Na een nipt verloren eerste en een zinderende tweede set werd de einduitslag echter 4-4.

Het team van de avond met stand-in voor Jasper (en er mag wel wat kleur op de foto, volgens de tegenstander 😉).