Skip to content

Activiteiten

Hieronder enkele voorbeelden van de activiteiten die de jeugdcommissie organiseert:

Ouder-Kind toernooi
Aan het eind van het seizoen wordt een Ouder~Kind toernooi gehouden voor de zaterdag jeugd. De jeugd mag dan het toernooi spelen met moeder of vader. De jeugd kan meteen laten zien wat zij geleerd hebben en voor de ouder is dit vaak meteen een introductie voor de sport (soms is dit meteen een aanzet voor de ouder om ook badminton als sport te overwegen). Als herinnering worden foto’s gemaakt van het ouder~kind duo en later uitgedeeld.

Sinterklaas toernooi met Pieten
Natuurlijk mag bij de jeugd Sinterklaas niet ontbreken. Tijdens dit toernooitje komt Sinterklaas met zijn Pieten langs op de zaterdag. Voor iedereen is er een chocoladeletter en pepernoten.

Diplomaochtend / Paastoernooi
Op Paaszaterdag wordt kennis en techniek getoetst. In kleine groepen worden de jeugdleden getoetst voor een zevental deeldiploma’s. De andere jeugdleden spelen onderling wedstrijden tegen elkaar. Aan het eind van de morgen worden diploma’s uitgedeeld.

Vriendje-vriendinnetje toernooi
In het begin van het seizoen wordt in navolging van de Ouder~Kind toernooi een Vriendje~vriendinnetje toernooi gehouden voor de zaterdag jeugd. De jeugd mag dan het toernooi spelen met een vriendje of vriendinnetje. Dit is meteen een introductie van de sport aan potentiële nieuwe leden. Dit toernooi wordt in het begin van het seizoen gepland zodat nieuwe leden voor een langere periode lid kunnen zijn in het seizoen.

Kampweekend
Ter afsluiting van het badmintonseizoen wordt er een kampweekend georganiseerd. Dit evenement wordt van vrijdagavond tot en met zondagmiddag op een camping of in een andere accommodatie georganiseerd en staat bol van allerlei activiteiten, alles behalve badminton. De jeugd slaapt gezellig bij elkaar in kamers of tentjes. De begeleiding bestaat voor een groot deel uit leden van de Jeugdcommissie. Dit wordt altijd aangevuld met leden van de senioren. De datum voor het kamp is variabel maar valt meestal in de maand juni.

Voor het jeugdkamp hebben we een aparte pagina waar je meer informatie kunt vinden.

Back To Top