Ga naar hoofdinhoud

Welkom op onze jeugdpagina!

Wat doet de jeugdcommissie?

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor het wel en wee van het jeugdbadminton binnen BCH en bepaalt samen met de jeugdtrainer de richting hiervan. Verder organiseert de jeugdcommissie jaarlijks diverse toernooien en het gezellige kampweekend waaraan de jongste t/m de oudste jeugd kan deelnemen onder begeleiding van de jeugdcommissie en andere senior leden.

Opvang nieuwe leden

Gedurende het hele seizoen kunnen jeugdleden zich aanmelden om lid te worden van BCH. Ouders die meekomen krijgen dan meteen uitleg wat er zoal bij de jeugd gebeurt en krijgen een informatieboekje met inschrijfformulier mee. In principe vragen wij jeugdleden in spe altijd twee keer mee te doen voordat het inschrijfformulier ingeleverd moet worden. Hiermee willen wij voorkomen dat de kinderen een verkeerde keuze maken en verplicht het badmintonseizoen moeten afmaken.

Training

De jeugd wordt het gehele seizoen getraind. Er wordt in drie groepen getraind.

Groep 1 (jongste) Zaterdag       09:00 – 10:30
Groep 2                 Zaterdag      10:30 – 12:00
Groep 3                 Vrijdag          18:00 – 19:30

De groepsindeling wordt door de jeugdcommissie en jeugdtrainer samengesteld en is afhankelijk van een aantal factoren. Vooral leeftijd maar ook sterkte, grootte van de groep en samenstelling van de groep (dus ook: zijn er vriendjes / vriendinnetjes in deze groep?) worden meegenomen in de afweging. Ter ondersteuning aan de training zijn er ook hulptrainers aanwezig. Dit wordt ingevuld door vrijwilligers uit de club. Dit seizoen staan de jeugdtrainingen onder leiding van Jordi van Kampen (vrijdagavond), Rick Clemens en Tamara Schenkel (zaterdagochtend).

Voorzitter:
Gert Jan van Dalen

Commissie:
Casper Bolsenbroek
Nicolette van Groen-Wassenaar
Jordi van Kampen
Sanne van Kampen
Mark de Rooij
Tamara Schenkel
Tanja van der Vlugt-Kool

CK
Back To Top