Skip to content

Nieuwsbrief- september oktober 2020

Van het bestuur

Ik heb hieronder nog even de maatregelen met betrekking tot het sporten rond het corona virus opgesomd. Het is een enorme waslijst waar we ons aan moeten houden. Maar laten we dat vooral met zijn allen doen! We mogen nu (nog) vrijwel onbeperkt sporten en alleen daarbuitenom gelden vervelende regels. Houden we ons hier niet aan, dan kan de club een boete krijgen. Erger nog: er zou een corona-uitbraak kunnen komen, en als we dan niet kunnen aantonen er alles aan gedaan te hebben, is dat niet uit te leggen.

Maatregelen met betrekking tot het corona virus.

Als je gaat sporten dien je je altijd te registreren. Dan kan digitaal door de Pim-app van KPN op je smartphone te installeren en de QR-code te scannen bij binnenkomst. Wil je je niet digitaal registreren of heb je geen smartphone, dan kun je de registratieformulieren gebruiken die in de hal beschikbaar zijn.

Je registreren is een verplichting.

Sinds dinsdag 29 september gelden de volgende extra maatregelen:

  • De kantine van de sporthal blijft zeker de komende 3 weken gesloten. Dit houdt in dat de hoofdingang gesloten blijft en de zij ingang gebruikt moet worden.
  • Toeschouwers/publiek is niet toegestaan, alleen begeleiders (chauffeurs, coaches)

Nog in het kort de spelregels voor het sporten

  • Zowel binnen- als buitensport zijn toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. (Voor competitiewedstrijden gelden andere regels):
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. 

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

• Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

• Vermijd drukte.

• Was vaak je handen.

Namens het bestuur,

Arie van Groen

Van de recreantencommissie

Recreantentraining

Na het succes van de recreantentraining afgelopen seizoen, willen we ook dit jaar bij voldoende animo weer een serie van 8 trainingen voor recreanten organiseren. De kosten zullen rond de 15 euro liggen, afhankelijk van het aantal deelnemers. De trainingen zullen worden verzorgd door Jordi van Kampen en vinden plaats op de vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur.

Trainingsdata:

16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december en 11 december.

Heb je interesse om mee te doen?

Geef je dan zo snel mogelijk op door je voor- en achternaam op de lijst bij het afhangbord te noteren. (Een e-mail sturen naar info@bchillegom.nl mag ook)

Namens de recreantencommissie,

Joost Oerlemans

Van de jeugdcommissie

Buitentraining:

Hoewel het al heel lang terug lijkt toch nog even terugkijken naar de Buitentraining. We hebben de kans gekregen om ondanks de corona toch te kunnen trainen als jeugd en wel achter op het terrein van De Vosse. En wat hebben we plezier gehad! Niet alleen was het genieten voor de jeugd zelf maar ook de trainers waren blij dat we weer mochten beginnen. 

Ik wil speciaal de trainers danken dat ze zoveel tijd en inzet getoond hebben om het tot een succes te maken. Misschien gaan we het wel vaker doen in de zomers die nog gaan komen. 

Kampweekend:

Door de Corona konden we in juni niet op pad. Wat een domper was dat maar het was niet anders. Gelukkig hadden we wel al een plek gevonden voor het seizoen 2020-2021 in juni maar het leek ons toch leuk om in september toch het kampweekend te organiseren. Vooral Martine en Sandra hebben zich druk gemaakt om aan alle regels van de Corona te voldoen. We hebben in dat weekend nog nooit zo vaak de toiletten schoongemaakt en een grote dank ook naar iedereen die 18 jaar of ouder was en zijn mondkapje droeg waar het nodig was. Gelukkig was het mooi weer en hoefde dat alleen binnen. 

Dit jaar een dropping met directe digitale aansturing. Wel weer eens wat anders hoewel sommige wel klaagde dat drie en half uur lopen wel veel was. Als leiding waren we er blij mee omdat we ze goed konden volgen op de computer. 

Al met al een weer zeer prettig verlopen weekend en zonder klachten. Op naar juni!

Namens de jeugdcommissie,

Gert Jan van Dalen

Back To Top