Skip to content

Nieuwsupdate vanuit bestuur en commissies

In deze vanwege de maatregelen rond het coronavirus badmintonvrije periode, willen we je toch graag op de hoogte houden van nieuws en ontwikkelingen binnen de vereniging. We hebben afgelopen maandag een bestuursvergadering gehouden (via WhatsApp) en daar is het volgende uitgekomen.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen, gepland op 17, 18 en 19 april, worden verplaatst naar 5, 6 en 7 juni, al moeten we natuurlijk wel afwachten of dit vanwege de maatregelen betreffende het coronavirus mogelijk is. De inschrijving, die reeds gesloten was, wordt weer opengezet, zodat wijzigingen via www.badmintonnederland.nl doorgegeven kunnen worden. Iedereen die is ingeschreven krijgt bericht.

Langer doorspelen

Omdat er nu een tijd niet gespeeld kan worden zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is een maand langer door te spelen. Eén en ander is natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid van de sporthal en, daar is ie weer, het coronavirus.

ALV

Op maandag 18 mei staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Deze gaat vooralsnog gewoon door, maar we besluiten na 6 april of we deze ook moeten gaan verzetten.

Lidmaatschap

Helaas kan er op dit moment niet in de hal worden gebadmintond maar desalniettemin toch even een berichtje omtrent het lidmaatschap. We hopen dat iedereen met veel plezier in een goede gezondheid lid blijft van onze vereniging, maar voor eventuele opzegging van het lidmaatschap geldt het volgende: de opzegging moet per post of per mail vóór 1 juni 2020 worden verzonden. Het lidmaatschap is gebonden aan een seizoen, waardoor de opzegging geldt voor het nieuwe seizoen. Een brief of email kan worden gericht aan ondergetekende (secretaris/ledenadministratie).

Indien niet op tijd is opgezegd ontstaat een betalingsverplichting voor het gehele nieuwe seizoen. De opzegging is pas definitief als u hiervan een bevestiging heeft ontvangen.

Adreswijzigingen, mailadreswijzigingen, eventuele opzeggingen etc. kunnen worden doorgegeven via bchillegomsecretariaat@gmail.com.

Competitie

In verband met de corona-maatregelen zijn de competitiewedstrijden tot nader bericht afgezegd, in ieder geval tot 6 april. De teams worden op de hoogte gehouden, zodra er vanuit de bond bericht komt zullen deze direct geïnformeerd worden.

Daarnaast is de inschrijving voor de competitie voor volgend seizoen geopend. Uiterste datum voor inschrijven is 31 maart, maar ik wil iedereen graag verzoeken dit zo spoedig mogelijk te doen als je het toch al weet.

Voor de jeugd

Zoals jullie weten voeren we ieder jaar weer clinics uit bij scholen. We kwamen wel tot de ontdekking dat het eigenlijk aan nieuwe leden niet zoveel opleverde. Ondertussen kregen we van de Badminton Bond een mail met toolkits over trainingen en schoolbadminton. Dat laatste gaat over een steviger manier van scholen en leerlingen benaderen. We gaan met een werkgroepje dit verder uitwerken en scholen benaderen. Genoeg om op te pakken voor het volgend seizoen.

We zijn dit seizoen begonnen met een pilot om de jeugdcompetitie meer over het seizoen te verdelen. Met 1 team hebben we dat uitgeprobeerd. Deze week zouden we in gesprek gaan met andere clubs hierover maar door het virus is dat niet doorgegaan. We zijn er in het bestuur wel bezig en het baart ons zorgen want als het doorgezet wordt moeten we ook meer speelmomenten hebben en dus banen. En dat lukt niet echt op dit moment, we houden jullie op de hoogte.

Verder geen informatie even anders dan sterkte de komende tijd en weet, badmintonnen kan ook gewoon in de tuin of zelfs op straat!

 

Houd onze social media kanalen in de gaten en kijk regelmatig op de website voor nieuws en berichten vanuit het bestuur.

 

Back To Top