Skip to content

FabFab, kip20, autodrop en slapen?

Ook damesteam 1 is eindelijk begonnen aan de voorjaarscompetitie. En wel met twee uitwedstrijden op donderdagavond. Beter kunnen we het niet maken, wel gezelliger. Ons motto voor dit seizoen luidt daarom: meedoen is belangrijker dan winnen (zolang we maar bij McDonald’s eindigen)!

De eerste wedstrijd moest het team het doen zonder Nynke en Merel, maar kregen daar Denise voor in de plaats. Met drie dames op de achterbank gepropt en gordels die in de lock schoten, reden we onder begeleiding van onze FabFab richting ‘s-Gravenzande. Tijdens het inslaan merkten we al gauw dat de shuttles niet vooruit te branden waren (wij uiteraard wel) en dat de lijnen af en toe wel onzichtbaar leken. Beide dubbels hadden dan ook een belissende set nodig. Fabiënne en Denise moesten hun meerdere erkennen, waarna Esther en Eline de stand weer gelijk trokken. YES! Vervolgens mochten Ilse en Fabiënne de baan op om te singelen. Ilse had wat moeite met acclimatiseren, maar herpakte zich in de derde set en maakte de 1-2. YES! Fabiënne verloor helaas de derde set met 21-19. Ook Eline en Denise wisten hun single niet te winnen. Dan maar alles op de dubbels! Het was al even geleden, maar eindelijk mochten de gezusters Niewold/Holtrop weer een keer samen dubbelen. En met succes! YES! Wordt het dan toch nog gelijk? Helaas, geen YES meer voor ons. Misschien maar goed ook, het begon al irritant te worden. Met drie punten op zak gingen we naar huis, althans… Vijf minuten voor sluitingstijd konden we het niet laten om nog even door de McDrive te rijden. Mmm, dat was weer lekker en gezellig. En niet te vergeten: voor herhaling vatbaar!

Precies een week later gingen we met z’n allen weer dezelfde kant op, dit keer Naaldwijk als eindbestemming. De sfeer zat er meteen goed in en iedereen was hongerig, wat ook wel was te merken. Terwijl Ilse en Eline strijdend ten onder gingen, werd de autodrop geplunderd door de rest van het team. Misschien dat daarom ook de tweede dubbel verloren ging… Met een 2-0 achterstand begonnen we aan de singels. Ilse greep haar kans door een keer niet te hoeven singelen en liet het aan de vier jongsten over. Dit pakte (in tegenstelling tot de vorige wedstrijd) heel goed uit. Drie van de vier singels werden gewonnen, waardoor we met een gelijke stand aan de laatste dubbels begonnen. Nog altijd even hongerig gingen de dames de baan op voor een overwinning. Niets bleef over van de tegenstanders, wat resulteerde in 3-5 voor BC Hillegom! Dat moet natuurlijk gevierd worden, en waar kan dat nou beter dan bij de McDonald’s? Inderdaad, bij McDonald’s Rijswijk! De thuisbasis van Fabiënne na een tentamen. Terwijl Merel probeerde om haar voeten droog te houden op het toilet, was de rest alvast hun bestelling aan het doen. Kip 20, McFlurry’s, wat burgers en ja echt waar, twee Happy Meals. Je kunt wel raden wat de gemiddelde leeftijd van ons team is. Moe en voldaan, maar vooral heel moe (toch Merel?), reden we zij aan zij richting huis.

Komende week speelt dames 1 twee keer in eigen huis, vrijdagavond en zondagochtend. Alle support is van harte welkom, dus komt dat zien!

 

Back To Top