Skip to content

Team 2 direct in de achtervolging

Nieuw seizoen, nieuwe uitdaging. De 4e divisie is, na het kampioenschap van vorig jaar in de Hoofdklasse, weer een nieuwe krachtmeting om te kijken hoeveel rek er nog in het team zit. Met nagenoeg hetzelfde team – alleen Chloë is vervangen door Cynthia – zit het qua ervaring op 4e divisieniveau wel goed, in ieder geval voor wat de dames betreft. De heren gaan er volledig blanco maar vol enthousiasme in.

Even voorstellen…

De namen van de tegenstanders zullen voor velen even wennen zijn, omdat sinds dit seizoen het districtsstelsel niet meer bestaat en er een landelijk divisiestelsel is. In plaats van wereldreizen naar Middelburg, Spijkenisse en Hellevoetsluis zullen nu wat kortere tripjes gemaakt worden naar plaatsen als Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam.

Voor Team 2 startte de competitie tegen Duinwijck 8 en na de twee dubbels was het meteen al duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Ware het niet dat de dubbels (Stephan & Edwin en Cynthia & Myrthe) beide verloren gingen in 3 sets, met tweemaal 18-21 in een spannende derde set. Daarna was het de beurt aan Dennis die een goede single wist neer te zetten, maar wederom ging het mis in de derde set waarin hij de winst net niet kon afdwingen. Ook Myrthe kon helaas haar single niet winnen.

Halverwege met 0-4 achter staan, dat paste niet helemaal bij de krachtsverhoudingen. Stephan maakte er vervolgens in zijn single (traditiegetrouw) nog maar eens een 3-setter van, en eindelijk viel een spannende pot de goede kant op. Het eerste punt was binnen, en tegelijkertijd leek ook Marjolein lang onderweg naar haar eerste overwinning van dit seizoen, maar de derde set eindigde in 24-26(!). Na ook de twee mixen te hebben verloren (3-setter nummer 6 staat genoteerd), stond er 1-7 als uitslag op het formulier.

Een overwegend goed gevoel over hoe er gespeeld was, maar toch een ruime nederlaag. Dat is de conclusie na één wedstrijd. Tja, misschien een keer een training gericht op het (uit-)spelen van 3e sets? 🙂 Voorlopig valt er nog weinig te zeggen over de poule. Het eerste punt is binnen, dat er nog maar velen mogen volgen!

Zondag 23 september a.s. is Team 2 te bewonderen in Heiloo. Komt dat zien!

Ps. De appeltaart was weer lekker Mar!

Back To Top