Skip to content

Team 7 Nederlands Kampioen!

Het is alweer bijna twee weken geleden dat team 7 is afgereisd richting het prachtige Zutphen om te gaan strijden voor de titel ‘Nederlands Kampioen Regioteams’. Met 2 auto’s sterk werden er op vrijdagavond vol goede moed 150 kilometers één voor één verslonden. De eerste overwinning van het weekend was behaald toen we allemaal heelhuids aankwamen in ons hotel in Lochem. Na een gezellige spelletjes avond en een ontspannend drankje was de teamspirit alvast torenhoog. We vertrokken allemaal braaf naar bed want zaterdagochtend breekt de strijd om het kampioenschap dan echt los.

Na een heerlijk ontbijtje vertrokken wij richting de sporthal waar om stipt 10 uur de eerste toss werd gedaan. In elke wedstrijd worden er 5 verschillende onderdelen gespeeld. Het eerste puntje van de dag werd na een pittige strijd binnengesleept door Miranda en Sander. Het publiek wat achter ons aan was gereisd ontplofte en de toon voor het weekend was dan ook meteen gezet. Na een paar pittige potjes werd de eerste tegenstander met 4-1 verslagen. Titelkoers!

Tussen het wachten op onze volgende tegenstander door werd er een bezoekje gebracht aan team 3 wat ook aan het strijden was voor de titel. Na een paar krakers van jewelste en een paar opstootjes trokken zei helaas aan het kortste eind. Dit mochten we niet in onze koppies laten kruipen…

Gelukkig gebeurde dit ook niet en ook de tweede tegenstander werd met 4-1 verslagen. Op dit moment zijn we met het welbekende ‘met één been’ Nederlands Kampioen. De derde tegenstander van de dag kwam dan ook met het lood in de schoenen de baan op om te gaan strijden tegen. We gaven ze geen enkele kans en rolden ze met 5-0 op. De beslissing om het kampioenschap zal gaan vallen op de zondag waar we nog 1 puntje nodig hadden om ons Nederlands Kampioen te mogen noemen.

Na de wedstrijden werden we door alle meegereisde ouders meengenomen voor een heerlijk diner in Zutphen-City. Na een lange avond tafelen werd de reis naar het hotel weel ingezet. We kropen allemaal gezellig het bed in om een goede nachtrust te pakken.

Eenmaal allemaal wakker op de zondag werd er na een goed ontbijt en het halen van champagne vol goede moed weer afgereisd naar de sporthal waar het team van BC Venray al op ons stond te wachten. Sander en Miranda konden weer aan het werk maar helaas werd de mix verloren. Hierna mocht onze eigen Derek de titel binnenslepen en dit gebeurde dan ook na een spannende 3- setter. We besloten om dit pas te vieren na het laatste puntje en vervolgde dus in opperste concentratie de wedstrijd. Resultaat: 4-1! EN……. NEDERLANDS KAMPIOENEN!!!! Of zoals Louis van Gaal (Of Derek Bakker) zou zeggen: Wij zijn de besten van Hillegom, de beste van Zuid-Holland, de beste van Nederland en binnenkort de beste van Europa!!!!

Namens heel team 7 willen wij iedereen die achter ons aan is gereisd hartelijk bedanken! Zonder jullie hadden we dit niet kunnen bereiken!

Back To Top