Skip to content

Judith de Rooij geridderd

Donderdagochtend 26 april reikte burgemeester Arie van Erk aan vier inwoners van Hillegom een Koninklijke onderscheiding uit. Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen ter ere van Koningsdag werd “onze Judith” benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook haar man Cor kreeg een lintje. Hoe mooi is het om als echtpaar dit te mogen ontvangen !

“Van 1997 tot 2018 heeft mevrouw De Rooij-Van Gaveren zich verdienstelijk gemaakt als coördinator van alle vrijwilligers, mede-beheerder en gastvrouw van ouderenontmoetingscentrum Het Pluspunt. Zij was verantwoordelijk voor het maken van de roosters, zette de zaal klaar, ontving de gasten bij activiteiten en zorgde voor de versnaperingen.
Sinds 1970 is mevrouw De Rooij- lid van badmintonclub Hillegom. Bij deze vereniging heeft zij zich ingezet voor heel veel verschillende activiteiten en heeft ze diverse functies vervuld.” – aldus de gemeente Hillegom.

Vanuit onze vereniging hebben wij vorig jaar oktober onderstaande tekst aangedragen bij Welzijnskompas voor het aanvragen van het lintje:

Judith de Rooij is vanaf 1970 lid van badmintonclub Hillegom. Het jaar 1970 is ook het oprichtingsjaar van de club.

Ze is één van de oudste nog spelende leden. Is alle  jaren vrijwilliger geweest van de club en heeft daarbij diverse functies vervuld.

Ze is nu lid van de evenementencommissie en is in die functie betrokken geweest bij het groots gevierde 45-jarige jubileumfeest in 2015. Nu de laatste 8 jaar verzorgd Judith namens de evenementencommissie de nieuwjaarsborrel en de catering van de Algemene Ledenvergadering.

Voorheen werden er ook door Judith spelletjesavonden georganiseerd op de vrijdagavonden dat er geen gelegenheid tot spelen was. Dit heeft ze ongeveer 10 jaar gedaan.

Ze is dus al 47 jaar lid van de club en bij het 25-jarig bestaan benoemd tot erelid. Judith is een voorbeeld voor alle vrijwilligers.

Ongeveer 15 jaar geleden heeft Judith diverse jaren meegeholpen namens onze vereniging met de zes-kamp in de kermisweek.

Ongeveer 18 jaar geleden heeft Judith ook meegeholpen met het opstarten van het jaarlijks terugkerende New Age toernooi (6 badmintonverenigingen uit de bollenstreek). Tot op heden is dit jaarlijks terugkerende toernooi nog steeds succesvol. Ze heeft nog heel wat jaren in de organisatie van het toernooi meegedraaid (zeker wel 5 jaar).

Ze telt jaarlijks vele partijen tijdens de clubkampioenschappen.

Judith de Rooij neemt lintje van burgemeester in ontvangst

Back To Top