Skip to content

Een goed begin is het halve team

Zondag 17 september 2017 – De eerste wedstrijd op het programma van team 2, een uitwedstrijd tegen de kampioen uit de poule van vorig jaar, BC Veglo 3. Met de voorkennis van vorig seizoen wisten we dat dit meteen een lastige wedstrijd zou worden. Gelukkig was er flink getraind van tevoren, alleen was niet het hele team hierbij aanwezig en vond deze training plaats in café Zomerzorg.

Het team is dit jaar niet 5 maar 6 man (en vrouw) sterk met Myrthe als extra wapen ten opzichte van vorig jaar. Marjolein was deze zondag afwezig dus zou de klus geklaard moeten gaan worden door de 5 twintigers van het team. Nouja, 4 en een halve, want Stephan was grieperig naar de 3-oktoberhal gekomen met het idee daar 1 partij mee te spelen. Dat werden niet veel later 3 volledige partijen, want aan het einde van de warming-up moest Edwin de strijd staken met een blessure aan zijn rug.

Zo werd met een incompleet en niet geheel fit team begonnen aan de dubbels. Inmiddels werd Edwin thuisgebracht door Taxi Mariëlle, de enige namens BCH overgekomen supporter die maar liefst 5 minuten van de wedstrijd had kunnen zien. De dubbels resulteerden in een redelijk kansloze verliespartij voor de heren en een zwaarbevochten overwinning voor de dames.

Vervolgens begonnen de singles. Stephan kon helaas niet echt een vuist maken dus werd het 2-1, Myrthe bracht de stand op 2-2 door een zenuwslopende wedstrijd in 3 sets winnend af te sluiten (21-19 | 19-21 | 19-21). Daarna was het de beurt aan Dennis en Chloë. Laatstgenoemde had blijkbaar goed naar Myrthe gekeken en dus werd ook dit een zware 3-setter. En ook deze werd gewonnen, 2-3! Dennis speelde ondertussen op baan 47 buiten ieders zicht en dus was het afwachten wat de uitslag van deze partij zou zijn. Tijdens de terugkeer van Dennis kregen we in de gaten dat we zowaar een 2-4 voorsprong hadden gepakt!

Met een positief gevoel werd begonnen aan de gemengd dubbels (het resultaat van vorig seizoen was al overtroffen) en er waren nog 2 partijen te spelen. Na een voorsprong van beide BCH koppels werd het toch nog billenknijpen, want alle twee de partijen zouden wederom in een 3e set beslist worden. En zowaar vielen deze partijen ook weer uit in het voordeel van Hillegom! Soms met veel moeite, maar dat maakt de overwinning niet minder mooi. Een 2-6 winst meenemen uit Leiden, dat had eigenlijk niemand gedacht.

Het meenemen van de 6 punten naar Hillegom leek nog heel even in gevaar te komen toen na de wedstrijd de beheerder van de zaal dreigde de aanwezigen op te sluiten wanneer niet binnen 10 minuten alle meubilair op de juiste plek stond en iedereen naar buiten vertrokken was. Gelukkig waren de koek en zopie net op tijd genuttigd en konden de punten worden veiliggesteld.

Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan staat team 2 nog een hectisch maar leuk seizoen te wachten. Maar dan hopelijk wel weer met een volledig hersteld en compleet team! Grootste winstpunt vandaag? De inzet! (#willeniskunnen) En ook een beetje de mix van Dennis, die zelfs liet doorschemeren heel misschien best nog wel eens een keer te willen mixen als het zo uitkomt.

Tot volgend weekend bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.
24 september 2017: BCH 2 – Gouweslag 1

 

Uitslagen BC Veglo 3 – BC Hillegom 2
Back To Top