Skip to content

De ongeslagen underdogs van team 2

Een goede start van het seizoen moest een goed gevolg krijgen, zeker als je doel is om te promoveren naar de hoofdklasse. Stiekem droomt het team van een kampioenschap, maar zoals het echte profs betaamt proberen ze vanuit een underdog positie hun goede reeks voort te zetten. Het aankomende programma beloofde in ieder geval een paar echte clashes, met koploper Veglo en Ribad als tegenstanders.

BC Hillegom 2 – BC Veglo 3

Allereerst kwam koploper Veglo op bezoek in De Vosse. Strijdplan? Hard werken, thuisvoordeel, (soms té) fanatieke supporters en af en toe een beetje mazzel moet je ook hebben. De dubbels gingen meteen al gelijk op, helaas pakte dat voor onze heren verkeerd uit ondanks dat ze veel punten maakten. De dames gingen er wel met de winst vandoor na een 22-20 in de tweede set. Ook bij de singles werden een paar zware potten gespeeld. Stephan en Dennis wonnen beiden in drie sets, voor deze laatste was het een mooie revanche op de verloren single uit de voorgaande wedstrijd. Stephan gaf zeer tactisch de tweede set uit handen met 21-7 (of was het toch vermoeidheid?) om vervolgens weer hard toe te slaan. Bij de dames wist Marjolein de single te winnen in twee keer een verlenging, Chloë moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Al met al een ‘riante’ 4-2 voorsprong tegen de nummer 1 uit de poule. De gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld, waardoor uiteindelijk een onverwachte (?) 5-3 overwinning werd behaald. De winst had tot dan toe nog niet zo zoet gesmaakt, en die smaak werd versterkt door een heerlijke appeltaart van Marjolein achteraf.

BV Ribad 2 – BC Hillegom 2

Op 30 oktober stond een uitwedstrijd op het programma, om 10.00 uur in Ridderkerk. Een belachelijk tijdstip natuurlijk en dus werd het verzoek ingediend of er misschien een uurtje later kon worden begonnen. En met succes, want het verzoek werd gehonoreerd. Omdat het tijdstip bij de NBB niet meer kon worden aangepast werd onderling besloten om de klok ’s nachts een uurtje terug te draaien. Na een uiterst goede nachtrust vertrok het team met een kleine omweg naar Ridderkerk. Vanwege de in onderhoud zijnde Hillegommerbrug? Nee. Volgens een aloude traditie (die overigens verspreid door het jaar kan plaatsvinden) worden eerst de badmintonschoenen van Edwin bij het ouderlijk huis opgehaald. Dit zou geluk brengen tijdens de wedstrijd.

Ribad 2 vs Hillegom 2

Afijn, in Ridderkerk begonnen de dames al snel aan hun dubbel, deze werd redelijk eenvoudig gewonnen ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden. Na twintig minuten konden de heren beginnen aan hun dubbel, nadat ook de heren van het thuisspelende team compleet waren. Een spannende driesetter, de eerste set werd met 22-20 binnengehaald. De wedstrijd keerde echter steeds meer in het voordeel van Ribad en zo werd toch nog in drieën verloren. Dennis en Marjolein haalden in de singles de punten binnen. Voor Stephan betekende dit ook zijn eerste verloren single tegen een oude bekende (lees: angstgegner) uit voorgaande jaren. Met nog twee punten te verdelen stond het 3-3, en Chloë en Stephan wisten het vierde punt uit het vuur te slepen. Daar bleef het bij en zodoende werd een concurrent uit de poule op een 4-4 gelijkspel gehouden in een lastige uitwedstrijd.

BC DKC 8 – BC Hillegom 2

En dan DKC uit. Op het moment van spelen de nummer laatst van de poule en ook meteen de laatste ‘heenwedstrijd’. Die moest nog wel even gespeeld worden en het liefst afgesloten worden met een klinkende overwinning. Dat zijn soms de lastigste wedstrijden, want je wil geen onnodige punten laten liggen. De tegenstander, jong maar technisch behoorlijk vaardig, was daarnaast uiteraard niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Geconcentreerde blikken

Toch werden de meeste wedstrijden redelijk snel in het voordeel van Hillegom beslist. Vaak niet de meest hoogstaande potten, we zullen maar zeggen dat uiteindelijk de ervaring en de spierkracht de doorslag hebben gegeven. Na iets meer dan 2 uur spelen stond de 1-7 overwinning daar en kon het wedstrijdformulier met een glimlach worden ondertekend.

Eerste helft van het seizoen

Nu we halverwege het seizoen zijn en alle tegenstanders een keer hebben mogen aanschouwen, is het tijd om de balans op te maken. Wat zijn we inmiddels wijzer geworden?

  • Gemiddeld zijn er ruim 5 punten per wedstrijd binnengehaald en de onderdelen waarop gescoord wordt zijn redelijk in evenwicht (zélfs de mixen leveren geregeld punten op!).
  • Veglo staat nog steeds op kleine afstand eerste in de poule, dus de underdog positie is met succes in stand gehouden. Hillegom is daarnaast het enige team dat nog ongeslagen is.
  • Het team past zich moeiteloos aan aan gewijzigde omstandigheden, bijv. wanneer spelers door afwezigheid schitteren omdat zij een trainingskamp in het buitenland (lees: verkapte relaxvakantie) belegd hebben.
  • Er zijn nog 56 punten te behalen dus alles is nog mogelijk in de poule. Ja zelfs het degradatiespook kan nog langskomen.
  • Team 2 is behoorlijk goed in het bakken en opeten van cakes/taarten. Daarbij moet vermeld worden dat Edwin nog moet bakken…
  • Sommige drempels in de woonwijken van Rotterdam kun je gemakkelijk met 50km/u nemen zonder schade te rijden en blessures op te lopen.
  • De tweede seizoenshelft gaat nog veel spektakel (en 3-setters) opleveren, dus kom zeker weer kijken/supporten!

De volgende wedstrijd is op 19 november 2016, om 13.00 uur in Zoeterwoude tegen BC Shuttlewoude 1.

Back To Top