Skip to content

Richting Leiden rond 3 oktober

Op vrijdagavond een wedstrijd spelen. Voor team 1 is dit meestal een sporadisch verschijnsel. Na een goede training afgelopen dinsdag was iedereen er gelukkig wel klaar voor. Tenminste, Esther kwam rechtstreeks uit haar werk, Ilse (met pizza) heeft voor het eerst op de snelweg gereden en Pim, Hurly en Myrthe hadden wel een kopje koffie kunnen gebruiken tijdens hun heenweg. Wat een gegaap tussen de vrolijke deuntjes op de radio. Dennis was deze dag aan het werk in Friesland. Op verkenning bij onze tegenstander in Drachten? Hij kon er helaas niet bij zijn. Het bittergarnituur smaakte daarom ook extra lekker aan het einde van de wedstrijd.

Maar was Leiden wel klaar voor ons? Dit weekend staat heel Nederland en omstreken stil bij het verschijnsel 3 oktober te Leiden. Er wordt dan de verjaardag van het Beleg van Leiden in 1573-74 gevierd en natuurlijk vooral de daarop volgende bevrijding van de Spanjaarden. Met een historicus als teamgenoot moet je de feitjes natuurlijk wel kennen. Daarnaast is iedereen van harte welkom om op 3 oktober de traditionele hutspot te komen proeven bij de familie Niewold thuis. Ze waren dan ook goed vertegenwoordigd in ons (uit)vak. De fakkels werden gelukkig bij onze wedstrijd wel achterwege gelaten.

Op de baan kwamen we er al snel achter dat het flink werken ging worden. Lange ralleys en veel krachtinspanningen werden van ons team verwacht. We zijn tot het uiterste gegaan. Ilse zelfs tot ver over het randje. Met een ijszak en enkelband als herinnering. Pim en Hurly stonden beiden zelfs ver achter in hun derde set singel. Toch wisten ze beiden  met heel wat kunst-, schreeuw- (Pim) en vliegwerk te winnen. De improvisatiemix van Esther en Pim werd verrassend gemakkelijk gewonnen. De combinatie we-staan-telkens-in-de-weg leert op (hoge) leeftijd dus toch nog steeds bij. Een 5-3 overwinning is dan ook een prima start voor het weekend. Desondanks hopen wij dat onze tegenstanders uit Leiden toch nog een super gezellige 3 oktober hebben!

Volgende wedstrijd is op 30 oktober: thuis tegen US uit Amsterdam

86210009-c57f-4e1d-b90d-240de3101d82

Back To Top