Skip to content

Heel Hillegom (2) bakt

Vorige week helaas geen wedstrijdverslag van team 2, maar omdat de laatste wedstrijden het mixen vrij behoorlijk lukt mixen we ook gewoon 2 wedstrijdverslagen. Hoofdthema van de afgelopen 2 weken? Bakken! Marjolein bakte tijdens speelronde 3 op het Portugese strand van Madeira (tussen het trainen door uiteraard). Stephan en Chloë hadden respectievelijk in ronde 3 en 4 de titel ‘Meesterbakker van de Week’ en de vervanger van Marjolein, Nynke, toonde zich een ware klasbak door te stunten in de damessingel. Oja en er was ook nog iets met gebakken peren (of heren), komen we later nog op…

Allereerst ronde 3, een thuiswedstrijd tegen BC Zigo/Flair 3, of was het BC Flair/Zigo 3? Afijn! Nadat de warming-up was gedaan en de wedstrijdpapieren gevonden waren – Edwin toverde een soort origami vouwfiguur uit zijn broekzak dat uiteindelijk op iets van een formulier leek – kon de wedstrijd van start. Met een tegenstander die vrij consequent na iedere wedstrijd 4-4 als eindstand kon noteren was het al snel duidelijk dat er hard gewerkt moest worden voor de punten. Edwin en Dennis pakten nog redelijk eenvoudig de dubbel, de damesdubbel van Chloë en Nynke (onze rots in de branding bij afwezigheid van Marjolein) ging jammer genoeg verloren, 1-1 tussenstand dus. Vervolgens besloot Stephan de spanning nog wat op te voeren door in 3 sets de single te winnen na 3 matchpoints tegen te hebben gestaand. De eerste damessingle werd gespeeld door Nynke en zij zorgde voor een ware sensatie door in een marathonpartij de winst naar zich toe te trekken, onder luid gejuich vanaf de banken. Met een 3-1 voorsprong was het de beurt aan Dennis en Chloë, helaas werd het twee potten “synchroonsingelen” en beiden verloren uiteindelijk in dezelfde setstanden. Met nog 2 mixpartijen te gaan kon er nog steeds gewonnen worden, maar met de voorkennis over de tegenstander kon het natuurlijk niet anders dan dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. En zo geschiedde. De punten eerlijk verdeeld, net als de appeltaart naderhand in de kantine.

Speelronde 4 was een wedstrijd tegen BC Delft 4, ook een team uit de (brede) middenmoot. Niet makkelijk dus, maar voor het eerst in 3 weken was team 2 weer compleet dus er was vertrouwen op een goede afloop. De verrassing zat hem meteen al in de eerste partij. De herendubbel die altijd garant staat voor het eerste punt van de wedstrijd leed een historische nederlaag. In 3 sets werd voor het eerst sinds mensenheugenis (lees: al zeker anderhalf seizoen geleden) verloren. Na een uitstekende tweede set was het verval in de derde set helaas te groot. De damesdubbel werd wel gewonnen, 1-1. Vervolgens zetten de heren hun singles om in winst. Dennis leek daarbij wat te hebben goedmaken na de vorige week en met wat powerplay, zijn handelsmerk, stond hij na ruim een kwartier weer naast de baan met de overwinning op zak. De dames konden hun singles helaas niet winnen maar waren erg dichtbij, met name Chloë, ook wel genoemd de Koningin der Verlengingen. Wederom een 3-3 na 6 partijen gespeeld te hebben. Dit keer werden beide gemengd dubbels in de wacht gesleept zodat een 5-3 overwinning op het scorebord stond!  Met de overwinning werd de tweede plek in de poule iets verder verstevigd. Zoals gebruikelijk werd de ochtend afgesloten in de kantine. De bakster van dienst deze week bewees naast een goede forehand ook over een uitstekende bakhand te beschikken, want de mandarijn-monchoutaart achteraf viel goed in de smaak. Zo goed zelfs dat sommigen een extra stukje namen. De winnaar van de week met 3 stukjes taart (en dit is écht waar!) was…

Volgende wedstrijd: BC Hillegom 2 – BC Veglo 3 op zondag 16 oktober om 10.00 uur, locatie De Vosse. 

Back To Top