Skip to content

Team 1 tegen de koploper

Ons nieuwste teamlid stond vandaag voor haar zwaarste en moeilijkste opgave dit seizoen. Een stukje schrijven voor de site op team 1 niveau. De lat ligt dermate hoog maar ze bezwijkt in deze situatie gelukkig niet:

Team 1 stond weer een zware wedstrijd te wachten tegen de koploper (BC GO!), na uit met 7-1 verloren te hebben… Toen nog zonder de twee clubkampioenen, zullen zij voor een puntje extra kunnen zorgen? De herendubbel begon twijfelachtig, maar Hillegom trok aan het langste eind en won uiteindelijk met twee sets in de verlenging. De dames hadden het ook zwaar in de dubbel, maar wisten de eerste set naar zich toe te trekken. Helaas werden de andere twee sets nipt verloren. De herensingels werden daarentegen beide overtuigend gewonnen (we hadden ook niet anders van ze verwacht) en vooral de backhand van Pim is noemenswaardig. Hoe doet ie dat toch?

Myrthe mocht het opnemen tegen het smashkanon en pakte verrassend de eerste set. De tegenstandster herpakte zichzelf daarna en maakte amper nog foutjes, waardoor de partij in drieën werd verloren. De tweede damessingle begon ook goed, tot de stand 20-14 werd bereikt. De tribune werd onrustig en ook Ilse zag de bui al hangen. Het zal toch niet weer? Uiteindelijk werd het nog 21-18, net als de tweede set, en stond Hillegom op een 4-2 voorsprong! Wie had dat van tevoren gedacht?

De mixen zijn dus bepalend voor winst of gelijkspel, als dat maar goed gaat. Dennis en Esther, die tot nu toe alle mixen in drieën hebben gespeeld, maakten het de eerste set erg spannend en gaven deze uit handen met 20-22. Dan toch gewoon weer in drieën? En ja hoor, de tweede set werd binnengesleept en het kwam weer aan op de derde set. Ook bij Hurly en Ilse werd het tot een derde set gebracht, die aan het vechten waren voor dat ene puntje. Het mocht helaas niet baten, want allebei de mixen werden net aan verloren. Eindstand 4-4. Toch zuur als je beseft dat je 4-2 voor stond én alle vier de driesetters hebt verloren. Gelukkig waren de appelflappen van Pim (of toch stiekem Jolanda) dat niet. Ze waren heerlijk!

Volgende week reist team 1, zonder kopman Pim, af naar het hoge noorden. Alle support is welkom!